70 år som landmand

del

I år fyldte Karl Petersen 90, og dermed er det syv årtier siden, Stevnsboeren begyndte eventyret som landmand. I den anledning har Østdansk Landboforening talt med foreningsmedlemmet.

Karl Petersen medlem af Østdansk Landboforening

For enden af markvejen ligger et velholdt, hvidt hus, hvor et par staldbygninger står tæt op ad det lille hovedhus. Drivhus og æbletræer pryder haven. Herfra går Karl Petersens verden, og det har den gjort siden slutningen af 40’erne.

I dag driver den erfarne landmand nogle hektarer med blandt andet hvede, og i stalden står tre flotte stykker Herefordkvæg. To katte tager musene, og hønsene byder altid velkommen.

Det første spørgsmål er måske indlysende, men hvordan føles det at have drevet landbrug i en menneskealder?

Først og fremmest er det faktisk gået hurtigt, tro det eller ej. Da jeg købte gården fire år efter krigen, var jeg tyve år. Juridisk var man dengang ikke myndig før 21. Så jeg fik naboerne til at skrive under på skødet. Min far var landmand, og det har altid ligget i kortene, at det skulle jeg også være, og det har jeg aldrig fortrudt.

At komme op på nakken af traktoren og ud blandt dyrene er ganske enkelt dejligt.

Karl Petersen fortæller levende, mens han høfligt byder på kaffe og småkager i den hyggelige dagligstue. Først og fremmest om årene efter krigen, hvor det pludselig gik hurtigt med mekaniseringen i landbruget.

Dette var første del af artiklen om Karl Petersen. Vil du gerne læse resten, kan du glæde dig til udgivelsen af medlemsbladet Vi Gir Dig Råd, der udkommer senere på året. Her bringer vi hele artiklen om landmanden fra Stevns.